STABILO is één van Europa’s meest toonaangevende schrijfwarenfabrikanten en producent van kwalitatieve producten op het gebied van schrijven, kleuren en markeren.

Ons bedrijf werd in 1855 opgericht als kleine potlodenfabrikant in Nürnberg, Duitsland. We vieren dit jaar dus onze 160e verjaardag. In 1865 werd het bedrijf overgenomen door Gustav Schwanhäußer en tot op de dag van vandaag is het bedrijf in handen van deze familie, een echt familiebedrijf dus! Ons eerste grote succes was de uitvinding van het grafietpotlood in 1875.

Onder de holding vallen een drietal divisies: schrijfwaren, cosmetica en outdoor. Inmiddels werken er in Europa meer dan 1.400 mensen bij ons bedrijf, wereldwijd zijn dat er meer dan 4.000. Overal is ons motto hetzelfde: Colorful!

Eén van onze meest recente activiteiten is de bouw van een nieuw kantoor, naast het bestaande hoofdkantoor in Nürnberg. Voor de bouw is een wedstrijd bedacht, waarbij ontwerpers hun ontwerpen konden insturen, daarbij rekening houdend met onze brand rules. Het winnende ontwerp is inmiddels gerealiseerd en ademt onze bedrijfswaarden: live colorful, work colorful, think colorful, create colorful!