Breng je huis in kerstsfeer met een toffe raamtekening! - STABILO Blog
Breng je huis in kerstsfeer met een toffe raamtekening!

Breng je huis in kerstsfeer met een toffe raamtekening!

  • 6
  • December 19, 2017

Als je op straat loopt, zie je het overal: kersttekeningen op ramen. Bij STABILO hebben we een heel handig potlood waarmee je dit heel gemakkelijk kunt doen: de woody 3 in 1. Daarom een bijpassend stappenplan, waarmee je zelf de mooiste raamtekening voor de feestdagen maakt. 🎶  It’s beginning to look a lot like Christmas! 🎶 🎅 🎄

Alleskunner ✍

Is het een kleurpotlood? Een aquarelpotlood? Of toch een waskrijtje? De woody 3 in 1 is het allemaal! Deze alleskunner gebruik je nat en droog op allerlei ondergronden. Niet alleen op papier, karton en steen, maar dus ook op glas. Perfect om je ramen tijdens de feestdagen een vrolijke upgrade te geven met een gave kersttekening – die je er daarna gewoon weer vanaf wast, zónder sporen achter te laten! Aan de slag!

Wat heb je nodig? 

  • STABILO woody 3 in 1 potloden – natuurlijk in de mooiste kerstkleuren zoals wit, rood, groen en goud
  • Droge doek
  • Doekje met water en zeep of ruitenreiniger
  • Papier en potloden of stiften
  • Een gezonde dosis inspiratie!

Stap 1: Schets je raamtekening op papier

Maak voordat je op je ramen begint te tekenen een schets op papier. Meet op hoe groot je raam is. Zo weet je zeker dat je tekening perfect op het raam past en niet te groot of te klein wordt. Op Pinterest en Instagram vind je de gaafste inspiratie voor jouw eigen raamtekening. Schrijf bijvoorbeeld een zin uit je favoriete kerstlied op je raam, versier hem met kerstballen, sterren en sneeuwvlokken of teken een complete kerstboom! ⛄ ❄

Maak eerst een schets van je raamtekening

Stap 2: Teken de omtrek van je ontwerp

Nu je ontwerp klaar is, is het tijd om je schets op het raam te zetten. Teken eerst de omtrek van je ontwerp. Maak je een foutje? Geen probleem! Met een doekje met water en zeep of wat ruitenreiniger veeg je de lijnen zo weg. Dep je raam met een droge doek na, dan kun je gelijk weer verder.

De omtrek kun je uit de losse pols tekenen. Maak je geen zorgen als je niet zo’n vaste hand hebt. Wiebelige lijnen geven een lekker speels effect aan je tekening. Als je toch liever kaarsrechte lijnen hebt, kun je een liniaal gebruiken. Ook handig: print een mooie illustratie uit en plak die aan de buitenkant van het het raam. Je hoeft dan alleen maar de lijnen over te trekken aan de binnenkant van je raam!

Teken je toch liever niet op de ramen? Je kunt de potloden ook gebruiken op glazen (kast)deuren, een spiegel of een fotolijstje.

Met de woody 3 in 1 maak je voor kerst de mooiste raamtekeningen

Stap 3: Inkleuren maar!

Als de omtrek staat, is het tijd om je tekening in te kleuren. Je kunt het vlak helemaal opvullen, maar speel ook eens met verschillende tekentechnieken. Zo kun je kleur toevoegen door lijnen, kruisjes, rondjes of andere patronen in het vlak te tekenen. Laat je creativiteit erop los!

Met deze final touch op de ramen is je huis helemaal klaar voor kerst.

Raamtekening resultaat

Trots op je creatie? Maak er dan een foto van en deel hem met ons via een privébericht op Facebook. We zetten jouw tekening dan in ons fotoalbum, zodat iedereen hem kan bewonderen. We wensen je kleurrijke feestdagen!

PS: Inspiratie nodig? We zagen deze mooie plaatjes voorbijkomen op Insta… 🖼  🎨

Deel dit artikel: