De mooiste galaxy tekening maak je op deze manier
Zo maak je een galaxy tekening

Zo maak je een galaxy tekening

  • 10
  • November 28, 2017

We ­čśŹ┬á de galaxy print. Op Insta en Pinterest zien we het overal: op leggings, T-shirts en zelfs op papier. Dus word het tijd voor een handige how-to! In dit artikel leren we je de basics voor het maken van een galaxy tekening ­čîî┬á┬áShoot for the stars!

Werken met aquarelverf

Een galaxy tekening is bijna altijd een aquarel. Dit is een tekening waarbij je kleur mengt met water. Je kunt kiezen uit aquarelverf of aquarelpotloden. Ga je voor verf, dan doop je de kwast tijdens het aanbrengen van kleur steeds in water. Hoe meer water je gebruikt, hoe lichter de kleur wordt. Het voordeel van deze techniek is dat je meteen kunt zien hoe het resultaat eruitziet. Het nadeel is dat je tussendoor soms moet wachten, omdat het papier anders te nat wordt. Ook kan je papier gaan bobbelen als je te veel water gebruikt. Daarom deze tip: plak je papier vast op tafel met een stukje plakband. Dit vermindert het bobbelen.

Tekenen met aquarelpotloden

Een andere manier om een galaxy tekening te maken is met aquarelpotloden. Hierbij heb je wat meer opties. Zo kun je met de STABILO aquacolor eerst de tekening maken, gewoon zoals je met een normale tekening doet. Bedenk welke delen van je tekening donker of juist licht moeten worden en breng de kleur aan. Is de tekening klaar? Strijk dan met een nat kwastje over het papier. Het water laat de kleuren supermooi in elkaar overvloeien.

Is je papier nat en wil je toch nog wat aanpassingen maken? Haal dan een nat kwastje langs het puntje van je aquacolor-potlood. De kleur wordt dan opgenomen door de haren van de kwast, zodat je op dezelfde manier kunt werken als bij aquarelverf. Tip: oefen eerst op een kladpapiertje, zodat je kunt zien wat het effect is.

galaxy tekening maken

Bron: Etsy

Sterren als puntjes op de i

Is je tekening opgedroogd? Dan is het tijd om de sterren te maken. Er zijn drie opties. Zo kun je met een fijne kwast of wit aquacolor potlood witte puntjes op je papier zetten. Of je doopt een kwast met korte haren in de verf. Door de haren naar achter te trekken en ineens los te laten, kun je de verf op je tekening spatten.

Wil je echt v├ę├ęl sterren? Doop dan een oude tandenborstel in witte verf en strijk over een zeef, zodat er aan de onderkant allemaal kleine spetters uitschieten. Voor de ultieme finishing touch kun je nog donkere bomen of bergen toevoegen, bijvoorbeeld met een zwarte stift. De STABILO Pen 68 is hier heel handig voor.

Deze video laat goed zien hoe je zoÔÇÖn galaxy tekening op papier krijgt:

Succes! ÔťĘ

Heb jij een galaxy tekening gemaakt? Stuur ÔÇśm naar ons op via een priv├ębericht op Facebook! Jouw tekening komt dan in ons fotoalbum, zodat iedereen hem kan bewonderen.

Scoor karmapunten en deel dit artikel!

One Comment