Zo maak je prachtige tekeningen met één lijn 😍
Zo simpel kan het zijn: tekeningen met 1 lijn

Zo simpel kan het zijn: tekeningen met 1 lijn

  • 3
  • October 17, 2017

Tekenen, je kunt het zo uitgebreid aanpakken als je wilt en daarom verveelt het nooit. Van mega veel details op een enorm papier tot kleine krabbels in je schrift. En we hebben een nieuwe liefde: tekeningen met één lijn!

Aan het lijntje houden

Bij deze tekentechniek gaat het om de ‘grote lijnen’. Je mag je pen of potlood niet optillen en hierdoor blijven de details achterwege. Het is de kunst toch iets herkenbaars te maken. Bedenk van tevoren waar de lijnen gaan lopen, want je krijgt het mooiste resultaat als je in één vloeiende beweging tekent. De fijnste lijntjes teken je met een grafietpotlood of de STABILO point 88.

Oefening baart echte kunst

Oefen eerst met een paar kleine tekeningen, voordat je met het echte werk begint. Opnieuw beginnen is dan ook niet zo erg, want het is natuurlijk het leukst als je niet hoeft vals te spelen. Maar raakt je punt tóch een keer los van het papier? Begin dan weer op een stuk waar al veel lijnen lopen, dan valt het minder op. Heb je de techniek onder de knie? Probeer dan iets groters te maken.

Tekenen met 1 lijn

Bron: mothurs

Tekeninspiratie

De Portugees David Oliveira maakt misschien wel de mooiste kunstwerken met één lijn (of een paar). Zijn werk is alleen niet getekend, maar van echt draad en ook nog eens levensgroot. En nee, dit is geen fotoshop. De beelden hangen aan dunne draden. Wij zijn fan!

Heb je een mooie tekening met één lijn gemaakt? Stuur deze dan naar ons toe via een privébericht op Facebook en we plaatsen hem in ons fotoalbum zodat iedereen hem kan bewonderen!

Deel dit artikel en daag je vrienden uit!

2 Comments