Met 'n Bullet Journal® maak je de mooiste agenda van de klas
Met een Bullet Journal® maak je de mooiste agenda van de klas

Met een Bullet Journal® maak je de mooiste agenda van de klas

 • 16
 • August 8, 2017

Op zoek naar de leukste agenda voor het komende schooljaar? Search no more! De vetste agenda is een Bullet Journal. En die maak je zelf (met een beetje hulp van ons). Aan de slag! 🎨

Meer dan een agenda

Een Bullet Journal heeft alles wat een standaard agenda ook heeft, maar is veel meer dan dat. Het idee komt van Ryder Caroll, een Amerikaanse designer. Hij bedacht deze creatieve methode waarin je niet alleen je huiswerk verwerkt, maar ook foto’s, je to do’s, doelen van de maand en je favoriete quotes in kwijt kunt. Met een Bullet Journal kun je alle kanten op, omdat je het indeelt zoals jij het wilt.

Hoe maak je een Bullet Journal?

Het is handig om aan het begin van je Bullet Journal een inhoudsopgave te maken. Eerst staat hier nog weinig, maar na een tijdje komen er natuurlijk steeds meer gevulde pagina’s bij. Maak voor elke maand een openingspagina met een mooie tekening. Je kunt hierbij afwisselen met stiften, fineliners en pennen. Leef je uit!
Dit heb je nodig:

 • Notitieblok (eventueel met puntjes of lijntjes)
 • STABILO Original in alle kleuren van de regenboog
 • STABILO Pen 68, bijvoorbeeld een rolset met 25 kleuren bij elkaar in een oprol etui
 • STABILO point 88, voor de kleine krabbeltjes
 • STABILO Boss Original, voor de highlights van het jaar
 • Eventueel dingen als een liniaal, plakband en post-its

Het is misschien lastig om vanuit het niets te beginnen, dus hier een flinke dosis inspiratie!

Het begint natuurlijk allemaal bij een mooi notitieboek

En dan: de inhoudsopgave (die is eerst nog leeg) 📜

Bulletjournal inhoudsopgave

Bron: Girlscene

Maak per maand een mooie openingspagina

Je huiswerk en opdrachten bijhouden kan per week…

…of per maand!

Zo, de basis staat! Nu kun je gaan experimenteren met details. Geef bijvoorbeeld elke week of maand een bijpassend thema☀️🍃🎄

En elk vak een eigen kleur🖍

Bulletjournal schoolvak

Bron: S H E L B Y

Tip: vul een paar pagina’s met leuke extra’s zoals filmlijstjes, boeken, sport of contactgegevens

En last but not least: experimenteer vooral met je lettertype 🆕

Nog meer inspiratie nodig? Zoek dan op Instagram op #bulletjournal. En heb je zelf een mooie Bullet Journal gemaakt? Stuur ons dan een foto en dan delen we hem op Facebook!

Deel deze tips met je klasgenoten!

4 Comments

 • Racvanvliet@outlook.com' Ryanne says:

  Hooi, leuk dat jullie bullet journal promoten, maar leg dan ook duidelijk uit wat het systeem inhoudt. Plaatst anders de video van de bedenker van het systeem: http://www.bulletjournal.com
  Het is minder creatief, maar dat is ook niet wat het bullet journal systeem is.

 • femmie_b@hotmail.com' Anoniem says:

  Ik weet dat jullie zelf voornamelijk creatief materiaal verkopen, maar jullie verkopen de bullet journal (ja, dat wordt niet aan elkaar geschreven) hier wel een beetje verkeerd.

  Zoals jullie het omschrijven, klinkt het alsof een bullet journal creatief en vol tekeningen moet zijn. Dat is niet zoals het originele idee van Ryder Carroll, die jullie zelfs niet eens vernoemd hebben. Die creatievere kant is wat vele mensen op Instagram ervan gemaakt hebben, en wat vele mensen afschrikt van het idee om met een “bujo” te beginnen.

  Ik ben zelf gigantische fan van het opfleuren van pagina’s, maar het gaat nog steeds voornamelijk om de functionaliteit van dit systeem!

  Wel goed dat jullie het promoten hier. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen fan van de Stabilo pastel markers om in hun bullet journal te gebruiken!

  • STABILO says:

   Hi, bedankt voor je reactie! Je hebt gelijk, we hebben de bedenker hierin niet genoemd, we hebben vooral uitgelegd wat het is en hoe je het creatief kunt toepassen. We zullen even een link toevoegen naar de officiële website, dan kunnen mensen daar meer info vinden over het ontstaan en het oorspronkelijke idee. Op onze website doen we dit wel, ook met de link naar de officiële site: https://www.stabilo.com/nl/stories/mystabilojournal/ En we passen natuurlijk ook meteen de schrijfwijze aan, bedankt voor je oplettendheid!
   Kleurrijke groeten, Belinda, STABILO