Kunst met potloden - STABILO Blog

Dat je met potloden kunst kunt maken, dat weet je. Maar wist je ook dat je van de potloden zélf kunst kunt maken? De kunstenaars achter deze werken houden van de schoonheid en structuur van het potlood en laten dit zien in hun werk. Van prachtige vazen tot minuscule landschappen: allemaal gemaakt van potloden.

Salavat Fidai

Salavat Fidai

Piepkleine potloodkunst

Kijk maar eens naar de bijzondere potloodkunst van de Russische kunstenaar Salavat Fidai. Hij maakt prachtige kunstwerken van potloodpunten. Zijn werk is zo minuscuul, dat hij altijd met een microscoop werkt. Uit grafiet kun je heel goed figuren snijden, het is namelijk heel zacht. Voor zulk verfijnd werk moet je wel een zeer vaste hand hebben. Eén verkeerde beweging en de Eiffeltoren is de toren van Pisa 😉

Salavat Fidai

Salavat Fidai

In dit filmpje zie je versneld hoe Salavat zulke prachtige kunstwerken maakt:

En wat dacht je van dit miniatuur-landschap? Kunstenares Cindy Chinn maakte dit werk uit de potloodkern van een simpel grafietpotlood. Na uren priegelen is dit het waanzinnige resultaat:

Bron: Eyespired.com

Bron: Eyespired.com

En er is meer! Bijvoorbeeld dit werk van kunstenares Molly Gambardella. Zij gebruikte tientallen kleurpotloden om een gezicht te creëren. Het resultaat is fascinerend!

Molly Gambardella

Molly Gambardella

Maar niet alleen menselijke figuren worden afgebeeld in potloden. Kijk maar eens naar deze schattige puppy. Fantastisch toch?

Frederico Uribe

Frederico Uribe

Potloden zijn ook zeer geschikt voor de inrichting en aankleding van je huis. Check deze voorbeelden van vazen, wanddecoratie en bijzondere sculpturen:

 

Really chuffed with how this has come out not bad for a first attempt #woodturning #vase #pencilvase

A video posted by matthew pollard (@matt_made) on

Potlood7

Jennifer Maestre

Jennifer Maestre

Tot slot een van onze favoriete manieren om je een saaie muur op te vrolijken:

Bron: Buzzfeed.com

Bron: Buzzfeed.com

Deel dit artikel: