Dit waren de creatieve trends van 2016

Het was een jaar waarin veel creatieve trends kwamen en gingen. Een terugblik op een pittig jaar waarin kleuren niet ontbraken. Dit waren de creatieve trends van 2016.

1. Regenbogen

trends1

Bron: Gossipnewsline.com


Bron: Popsugar.com

Bron: Popsugar.com


Bron: STABILO NL Instagram

Bron: STABILO NL Instagram

Of het nou in je haar, eten of op papier was: de regenboog zag je in 2016 overal terug. Wij hopen dat ‘ie in 2017 nog net zo zichtbaar is als nu. Hoe meer kleur hoe beter!

2. Kleuren voor volwassenen

#kleurenvoorvolwassenen #kleurvolwassen #kleurboek #kleuren #markers #roze #mandala #100creatiesmandala #lantaarnpublishers #pink

A photo posted by Kleuren voor Volwassenen (@kleurenvoorvolwassenen) on

Een erfenis uit 2015 die nauwelijks in populariteit is afgenomen. Massaal herontdekten we het kind in onszelf en ontspanden we met deze creatieve bezigheid. Een beetje terug naar de basis van gewoon genieten van kleuren op papier, zonder al te veel prikkels van buitenaf  zoals smartphones e.d.

3. Waterverf

Bron: Growcreativeblog.com

Bron: Growcreativeblog.com


Bron: Amazon.com

Bron: Amazon.com


Bron: Society6.com

Bron: Society6.com

Waterverf, je zag en ziet het in steeds meer designs terug. Het maakt elke tekening, ontwerp of poster kleurrijk en expressionistisch. Wist je dat je met de STABILO Pen 68 viltstiften ook kunt waterverven?

4. Handlettering

A photo posted by Karin Luttenberg (@paper_fuel) on

A photo posted by Karin Luttenberg (@paper_fuel) on

Handlettering is een trend die je sinds de herfst veelvuldig terugziet in de creatieve krochten van het internet. Geboren uit de drang om eventjes niet digitaal, maar analoog bezig te zijn. Letters typen is saai, maar letters tekenen is hot!

5. Bullet journals

A photo posted by allison 🙂 (@lmaostudying) on

A photo posted by Holly (@hollybullets) on

In 2016 lieten steeds meer mensen zich niet langer begrenzen door agenda’s met voorgedrukte lijntjes en vakjes. Dankzij de populaire trend ‘bullet journaling’ kreeg je alle vrijheid om jouw eigen creativiteit de opbouw van jouw agenda te laten bepalen.

6. Pokémon X dab

A photo posted by @tezcart on

Dé hype van de zomer was natuurlijk Pokémon go. Iedereen ging er op uit om die ene, nog niet gevonden Pokémon te vinden. Het nieuws en de kranten stonden er bol van, deze rage was niet te missen. Voor tekenaars was dit de aanleiding om hun favoriete Pokémon weer eens te tekenen. Wat te denken van de dabbende pikachu?

Deel dit artikel: