Het meest veelzijdige potlood dat er is - STABILO Blog

Hij is kort en dik en heeft meer mogelijkheden dan ieder ander kleurpotlood: de STABILO Woody 3in1. Dit potlood is een échte alleskunner. Zo kun je er mee op ramen kleuren, waskrijten, schrapen, aquarellen en nog véél meer. Hoe? Dat lees je hieronder. 

Een echte alleskunnner

De STABILO Woody 3in1 bestaat al sinds 1991. De kern van dit potlood is extra dik en bevat bijenwas met een hoge concentratie kleurpigmenten. Door deze unieke combinatie kun je het potlood gebruiken als kleurpotlood, waskrijt en zelfs als aquarelpotlood.

Je kunt ermee kleuren op vrijwel alle gladde oppervlakken, zoals glas, metaal, leer, rubber en kunststof. Daarnaast is het te gebruiken op papier en zelfs op zwart karton, door de hoge concentratie kleurpigmenten in de kern, komen de kleuren op zwart papier extra goed uit.

st_22133_880_xx_pen

Tekenen op gladde oppervlakken

Met de Woody kun je kleuren op van alles, van regenlaarzen tot emmers. Leuk voor een feestje of om een persoonlijk cadeautje voor iemand te maken. Op ramen kun je er prachtige kunstwerken mee maken. Wie wil er nou níet op de ramen kleuren, zonder dat er iemand boos op je wordt? Als de tekening er af moet, kun je het er zo vanaf halen met een doekje en wat water en zeep. Let wel op, het potlood is alleen makkelijk te verwijderen van gladde, niet poreuze oppervlakken, dus de muren kunnen niet worden meegekleurd… 🙂

st_20330_pr_woody_3in1

Kleurtechnieken

Naast tekenen op gladde oppervlakken, kun je met de Woody ook toffe technieken toepassen. Zo worden jouw kunstwerken nóg mooier!

Schraaptechniek

Nodig: Woody’s, papier en iets waarmee je kunt schrapen zoals bijvoorbeeld een liniaal of opengebogen paperclip.

Kleur verschillende kleuren met de Woody over elkaar heen. Zet de kleuren lekker dik aan en creëer zo verschillende lagen. Eindig altijd met een donkere kleur, zoals zwart of donkerblauw. Pak vervolgens je schraper en schraap voorzichtig de kleurlagen weg. De kleuren die onder de donkere laag zitten komen zo op een geweldige manier tevoorschijn!

st_17611_pr_woody_3in1

Aquareltechniek

Nodig: Woody’s, dik papier, water en een kwast

Maak een mooie tekening met de Woody’s. Je kunt heel gedetailleerd werken, maar je kunt ook gebruik maken van grove lijnen en abstracte figuren. Niets is verkeerd en alles mag! Zodra je tekening klaar is, pak je een bekertje water en een kwast. Probeer voorzichtig wat kleine vlakken op je tekening uit om te bepalen wat het precieze effect is. Vervolgens kun je je hele tekening aquarelleren. Je kunt ook met een nat kwastje over de punt van de Woody strijken en hier vervolgens mee schilderen.

In deze tekentutorial laten we je zien wat het aquareleffect is met de STABILO Woody 3in1:

Frottagetechniek

Nodig: woody’s, papier, objecten met een gestructureerd oppervlak zoals munten, schoenzolen en bladeren.

Deze techniek kun je goed gebruiken om structuren van voorwerpen in je tekening verwerken. Leg bijvoorbeeld een muntje of herfstblad onder het papier en ga hier met je potlood overheen. Zo ontstaan er mooie structuren die je tekening zeer dynamisch maken.

frottagetechniek_woody

Föhntechniek

Nodig: Woody’s, papier en een föhn.

Door met een föhn de punten van de Woody’s warm te blazen, verandert de substantie van de punten in een olieverfachtige substantie. Op deze manier kun je als het ware olieverven met de kern van het potlood. De kleuren worden zo nog helderder,omdat de was heftig afgeeft op het papier. Dit geeft een mooi effect in je tekeningen.

De Woody voor kunstenaars

De STABILO Woody 3in1 is niet alleen een heerlijk potlood voor kinderen en hobbyisten. Het is ook zéker een product dat geschikt is voor professioneel gebruik. Er zijn verschillende kunstenaars en ateliers die dankbaar gebruik maken van de Woody’s in hun werk. Kijk maar eens naar het werk van kunstenaar Korneel Jeuken. Naast acrylverf maakte hij in deze werken gebruik van de STABILO Woody 3in1. Het resultaat is prachtig!

thefountainhead

trexdicovery

Deel dit artikel:

One Comment